1. Wecandoo
  2. /
  3. Onze workshops
  4. /
  5. Eten

Bereid een volledige maaltijd met als thema fermentatie

Wecandoo - Bereid een volledige maaltijd met als thema fermentatie - Afbeelding nr. 1
Wecandoo - Bereid een volledige maaltijd met als thema fermentatie - Afbeelding nr. 2
Wecandoo - Bereid een volledige maaltijd met als thema fermentatie - Afbeelding nr. 3
Wecandoo - Bereid een volledige maaltijd met als thema fermentatie - Afbeelding nr. 4
Wecandoo - Bereid een volledige maaltijd met als thema fermentatie - Afbeelding nr. 5
Wecandoo - Bereid een volledige maaltijd met als thema fermentatie - Afbeelding nr. 6
Wecandoo - Bereid een volledige maaltijd met als thema fermentatie - Afbeelding nr. 7
Wecandoo - Bereid een volledige maaltijd met als thema fermentatie - Afbeelding nr. 8

4 u ontdekking met Emilie en Pierre

Kennis van fermentatie

Een degustatie van 3 heerlijke gerechten en een begeleidend boekje

€ 79

per persoon

Onze betaalmethoden

De workshop in detail

  • 4u
  • 15 jaar min.
  • 4 tot 12 deelnemers
  • Tot 12 mensen voor een privatisering
  • Wandel binnen in het prachtige atelier van Emilie en Pierre en zet een stap in de wereld van fermentatie!

    Tijdens deze vier uur durende ontdekkingstocht leert u fermentatie te temmen en gemakkelijk te integreren in uw maaltijd.

    Emilie en Pierre leiden u door deze fascinerende wereld door eerst de basisprincipes uit te leggen.

    U leert ook meer over de cyclus van de seizoenen, seizoensgroenten en hun gebruik in de keuken.

    Daarna is het aan u om rond dit thema een voorgerecht, een hoofdgerecht en een dessert te bereiden.

    Gefermenteerde groenten en fruit vormen de basis van uw verschillende bereidingen, gekruid met seizoensgebonden ingrediënten! Hebt u ooit venkelkonfijt met yoghurt geprobeerd? Of de combinatie van kimchi met pindakaas? Dankzij de begeleiding van de experts zult u originele en smakelijke lekkernijen bereiden! U zult moeten voorbereiden, koken, dresseren...

    Tot slot kunt u met vreugde en nieuwsgierigheid uw culinaire creaties proeven en uw nieuwe instructieboekje doorbladeren om niets te vergeten.

    Deze workshop is vooral een uitzonderlijk moment met specialisten op het gebied van smaak en fermentatie! Ga ervoor!

    Deze workshop wordt in verschillende talen tegelijk aangeboden. De ambachtslieden zullen de taal van de workshop aanpassen aan de aanwezige deelnemers.

    Locatie van de workshop

    De workshop is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

    Deze plaats is toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit.

    Extra informatie

    Talen van de workshop

    Français
    English

    Wecandoo - Ontmoet Emilie & her team

    Ontmoet Emilie & her team

    Fermentatie Specialisten

    Emilie, antropologe van opleiding en levenslange culinaire liefhebber, is nu gespecialiseerd in fermentatie. Haar ontmoeting met Pierre, haar levensgezel, heeft haar nieuwsgierigheid naar de verschillende culinaire werelden alleen maar doen toenemen.

    Dankzij haar aanvankelijke opleiding en haar Poolse afkomst is zij bijzonder geïnteresseerd in de knowhow van de traditionele landbouwlanden van Centraal-Europa. De vele avonden in de Poolse keukens waar ze de intelligentie en poëzie van deskundige handen observeerde, hebben een diepe indruk op haar achtergelaten.

    Pierre houdt van het verkennen van smaken. Zijn ervaring met vegetarisch koken, wereldkeuken, Franse keuken en fijn gebak heeft zijn vaardigheden bijgeschaafd en zijn passie voor smaak aangescherpt.

    De (her)ontdekking van bepaalde producten en oude of avant-gardistische knowhow staat centraal in zijn creativiteit.

    Het bewerken van hun moestuin en het oogsten van hun producten hebben Pierre geleerd geduldig, nederig en eenvoudig te koken.

    Pierre en Emilie zijn nu al meer dan 15 jaar samen. Aangezien ze allebei een passie voor koken hadden, besloten ze een moestuin te beginnen. Een beslissing die misschien triviaal lijkt, maar die de loop van hun leven veranderde! Met een overvloedige moestuin begon Emilie zich te interesseren voor de beste manier om haar oogst te bewaren en zo ontdekte ze fermentatie. Samen met Pierre richtte ze Itinéraire Bis Gourmand op.

    Dit project bevordert gezond, lekker en gezellig eten! Itinéraire Bis Gourmand wil veel meer zijn dan alleen het bewaren van seizoensfruit en -groenten, het wil een faciliteit zijn voor kennis en technieken. Emilie en Pierre experimenteren ermee, verwerken ze en delen ze met anderen. Daartoe baseren zij hun project op drie soorten acties: Bewaren, Overdragen en Innoveren. Het is een uitnodiging om een andere weg in te slaan en daardoor verrast te worden.

    Zij bieden hun workshops aan in het Molleke, een plaats die volledig gewijd is aan de bevordering en verspreiding van een duurzamere levensstijl.

    3 beoordelingen

    Aurélie M
    AM

    Aurélie M

    12/5/2023

    Un chouette atelier culinaire, aussi beau que bon, vraiment intéressant de découvrir tout ce qu’on peut faire avec la fermentation. Et Pierre est vraiment passionné ça fait plaisir de rencontrer des gens comme ça.

    Laurence I
    LI

    Laurence I

    12/3/2023

    C'était un super atelier : instructif et vraiment très bon ! Je conseille 👍

    Fanny W
    FW

    Fanny W

    4/1/2023

    Bonjour ! Un nouvel atelier est-il prévu ? 😊

    € 79

    per persoon