1. Wecandoo
  2. /
  3. Onze workshops
  4. /
  5. Eten

Maak je eigen zuurdesembrood met Coopains

Wecandoo - Maak je eigen zuurdesembrood met Coopains - Afbeelding nr. 1
Wecandoo - Maak je eigen zuurdesembrood met Coopains - Afbeelding nr. 2
Wecandoo - Maak je eigen zuurdesembrood met Coopains - Afbeelding nr. 3
Wecandoo - Maak je eigen zuurdesembrood met Coopains - Afbeelding nr. 4
Wecandoo - Maak je eigen zuurdesembrood met Coopains - Afbeelding nr. 5
Wecandoo - Maak je eigen zuurdesembrood met Coopains - Afbeelding nr. 6
Wecandoo - Maak je eigen zuurdesembrood met Coopains - Afbeelding nr. 7
Wecandoo - Maak je eigen zuurdesembrood met Coopains - Afbeelding nr. 8
Wecandoo - Maak je eigen zuurdesembrood met Coopains - Afbeelding nr. 9
Wecandoo - Maak je eigen zuurdesembrood met Coopains - Afbeelding nr. 10
Wecandoo - Maak je eigen zuurdesembrood met Coopains - Afbeelding nr. 11
Wecandoo - Maak je eigen zuurdesembrood met Coopains - Afbeelding nr. 12

3,5 uur op ontdekking met Roger, Simon of Thibault

Kennis in broodbakken

Zuurdesem brood en deeg om thuis te bakken

€ 70

per persoon

De workshop in detail

  • 3u30
  • 6 tot 12 deelnemers
  • 15 jaar min.
  • Stap binnen in het atelier van Coopains, waar de passie voor zuurdesem en brood centraal staat !

    Bij aankomst word je warm ontvangen door één van onze bakkers, Simon, Roger of Thibault. De workshop begint met een introductie over zuurdesem in de wereld van het ambachtelijk bakken.

    Daarna steek je je handen in de bloem om je eigen brooddeeg te maken. Zodra je dat gedaan hebt, ga je verder met het bakken van je eigen deeg, met behulp van Roger's duidelijke instructies.

    Tijdens de pauze krijg je de kans om brood te degusteren en bespreken we de impact van verschillende soorten desems, hydraties en andere grondstoffen.

    Om deze leuke ervaring af te ronden, bak je je eigen zuurdesembrood.

    Je gaat naar huis met je eigen gebakken brood en een deeg om de volgende dag thuis te bakken, plus een hand out met uitleg. Zo kun je gemakkelijk je vrienden en familie bij een volgende maaltijd verrassen met zelfgebakken brood !

    Locatie van de workshop

    De werkplaats van Coopains is bereikbaar met het openbaar vervoer: met de trein, halte 'Thurn & Taxis' of met de metro, halte 'Pannenhuis'.

    Deze plaats is toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit.

    Extra informatie

    Talen van de workshop

    Français
    English
    Nederlands

    Wecandoo - Ontmoet Coopains

    Ontmoet Coopains

    Bakker

    Het is een lange liefdesgeschiedenis tussen Roger, brood en zijn vrienden!

    Als actief lid van de coöperatie sinds 2018 werkt deze gepassioneerde ambachtsman samen met gecertificeerde bakkers en patissiers. Na begonnen te zijn met tijdelijke studio's aan de rand van Brussel, verhuisden ze in 2020 naar hun eigen pand.

    Hun doel? De buurt voorzien van kwalitatief zuurdesembrood, terwijl ze hun inzet voor eerlijke handel en ambachtelijk bakken promoten. Ze gebruiken pure, biologische en lokale meelsoorten, zonder toevoegingen, om brood te produceren dat zowel gezond als authentiek is.

    Ontmoet Roger, Simon en Thibault en dompel jezelf onder in een wereld waar brood veel meer is dan alleen voedsel: het is een echt symbool van delen en traditie!

    Geen beoordeling

    Deze workshop heeft nog geen beoordelingen. Reserveer hier je plaats en deel je ervaring.

    € 70

    per persoon
    Aanbod