1. Wecandoo
  2. /
  3. Onze workshops
  4. /
  5. Eten

Maak je eigen Italiaanse kazen: primo sale en ricotta di bufala

3 uur ontdekking met Ornella en Roberto

Kennis van kaasmaken

Je heerlijke versgemaakte kazen

€ 80

per persoon

De workshop in detail

  • 3u
  • 4 tot 14 deelnemers
  • 15 jaar min.
  • Welkom bij La Burrata Kaasmakerij, waar Ornella en Roberto je uitnodigen om deel te nemen aan een workshop kaas maken. 

    Als je aankomt, zal je worden begroet met een welkomstdrankje. Roberto zal vervolgens beginnen met het verhitten van de buffelmelk, een cruciale stap in het kaasmaakproces. Ornella en Roberto gebruiken alleen verse buffelmelk van lokale biologische boeren om de authenticiteit en kwaliteit van hun kazen te garanderen.

    Ondertussen zal je onder begeleiding van de kaasmakers het fermentatieproces starten, door stremsel, zout en 'starters' toe te voegen aan kleine bakjes melk. Als de primo sale kaas klaar is, ga je vervolgens verder met het maken van ricotta di bufala, waarbij Roberto demonstreert hoe je het overgebleven serum verwarmt om romige ricotta te maken.

    Tot slot geniet je van een proeverij van verschillende kazen zoals mozzarella, burrata en stracciatella, gecombineerd met versgebakken brood. Daarnaast neem je jouw vers gemaakte kazen mee naar huis. Hebben we je al overtuigd? Kom naar La Burrata Kaasmakerij voor een leerzame (en lekkere) ervaring met Ornella en Roberto! 

    Let op! Deze workshop wordt gegeven in het Engels. 

    Locatie van de workshop

    Accessible en transports en commun

    Deze plaats is toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit.

    Extra informatie

    Talen van de workshop

    English
    Italiano

    Wecandoo - Ontmoet La Buratta Kaasmakerij

    Ontmoet La Buratta Kaasmakerij

    Kaasmaker

    Ontmoet Ornella en Roberto, de trotse eigenaren van La Burrata Kaasmakerij!

    Ornella, oorspronkelijk uit Campanië, Italië, houdt toezicht op zowel de administratieve als de productiekant van de kaasmakerij. Naast haar werkt Roberto, die afkomstig is uit Puglia, Italië. Als voormalig dierenarts vond Roberto zijn passie in het kaasmaken en nu wijdt hij zijn tijd aan het creëren van de perfecte burrata.

    Sinds Ornella en Roberto in 2019 naar Nederland verhuisden, hebben ze zich toegelegd op het gebruik van lokaal ingekochte ingrediënten bij de productie van hun kazen. Hun kazen worden zorgvuldig met de hand gemaakt met Nederlandse melk en traditionele Italiaanse technieken, wat resulteert in een mix van culturen.

    Naast de kaasproductie hebben Ornella en Roberto besloten om workshops te organiseren om kaasliefhebbers te ontmoeten en hun kennis en passie voor kaasmaken te delen. Ga mee met Ornella en Roberto op hun reis om de meest verse burrata op de Nederlandse markt te brengen en leer uit eerste hand over het vakmanschap achter hun heerlijke kazen!

    Geen beoordeling

    Deze workshop heeft nog geen beoordelingen. Reserveer hier je plaats en deel je ervaring.

    € 80

    per persoon

    Aanbod