1. Wecandoo
  2. /
  3. Onze workshops
  4. /
  5. Eten

Ontdek de Italiaanse keuken en maak je eigen ravioli en pastasaus

Wecandoo - Ontdek de Italiaanse keuken en maak je eigen ravioli en pastasaus - Afbeelding nr. 1
Wecandoo - Ontdek de Italiaanse keuken en maak je eigen ravioli en pastasaus - Afbeelding nr. 2
Wecandoo - Ontdek de Italiaanse keuken en maak je eigen ravioli en pastasaus - Afbeelding nr. 3
Wecandoo - Ontdek de Italiaanse keuken en maak je eigen ravioli en pastasaus - Afbeelding nr. 4
Wecandoo - Ontdek de Italiaanse keuken en maak je eigen ravioli en pastasaus - Afbeelding nr. 5
Wecandoo - Ontdek de Italiaanse keuken en maak je eigen ravioli en pastasaus - Afbeelding nr. 6
Wecandoo - Ontdek de Italiaanse keuken en maak je eigen ravioli en pastasaus - Afbeelding nr. 7
Wecandoo - Ontdek de Italiaanse keuken en maak je eigen ravioli en pastasaus - Afbeelding nr. 8
Wecandoo - Ontdek de Italiaanse keuken en maak je eigen ravioli en pastasaus - Afbeelding nr. 9
Wecandoo - Ontdek de Italiaanse keuken en maak je eigen ravioli en pastasaus - Afbeelding nr. 10

2 uur op ontdekking met Terenzio

Kennis van de Italiaanse keuken

Je eigen, handgemaakte ravioli

€ 69

per persoon

De workshop in detail

  • 2u
  • 4 tot 10 deelnemers
  • 15 jaar min.
  • Stap binnen in het hart van authentieke Italiaanse kookkunst: chef Terenzio's ravioli workshop!

    Hier ga je niet alleen maar aan de slag; je proeft, je viert en je dompelt je helemaal onder in een culinaire traditie, overgedragen door Terenzio’s moeder, Leonella.

    De workshop begint met het creëren van het perfecte deeg en het begrijpen van de balans tussen ingrediënten om die karakteristieke textuur te verkrijgen. Terwijl het deeg even tot rust komt, maak je kennis met de kunst van het vullen. Of je nu een fan bent van het klassieke ricotta-spinazie duo of meer voelt voor een veganistische versie van pompoen en salie, Terenzio zorgt ervoor dat je elke keer weer die consistentie en smaak te pakken krijgt.

    Als je vullingen klaar zijn, is het tijd om te rollen, vormen en vorm te geven. Ontdek de subtiliteiten van het werken met de pasta, gebruik makend van verschillende tools om die heerlijke ravioli pockets te maken. En wat is ravioli zonder de perfecte garing? Terenzio deelt zijn geheimen om ervoor te zorgen dat je pasta altijd perfect al dente is.

    Maar de workshop draait niet alleen om het maken; het gaat om het genieten. Neem plaats en geniet van je handgemaakte ravioli, gebaad in een rijke tomatensaus, bereid door Terenzio zelf, of misschien een eenvoudige maar smaakvolle boter- en saliesaus die je zelf hebt bereid. 

    Tijdens dit alles kun je (natuurlijk) genieten van een glas wijn of prosecco.

    Kom met vragen en vertrek met herinneringen, plus een meeneem-portie van jouw handgemaakte ravioli. Dit is niet zomaar een workshop; het is een Italiaanse ervaring!

    Locatie van de workshop

    De workshop is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

    Deze plaats is niet toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit.

    Extra informatie

    Talen van de workshop

    English
    Italiano
    Nederlands

    Praktische informatie

    Craft your own ravioli and enjoy it with a choice of wine or prosecco.

    Complimentary water will be provided during the workshop to keep you refreshed and hydrated.

    Wecandoo - Ontmoet Terenzio

    Ontmoet Terenzio

    Chef

    Ontmoet Terenzio, een Italiaanse chef die de zon en smaken van Zuidoost-Apulië met zich meebrengt naar Nederland!

    Al 15 jaar noemt hij Nederland zijn thuis, maar zijn culinaire verhaal begon veel eerder, thuis, met zijn moeder Leonella. Zelfs toen ze hoogzwanger van hem was, draaide hun keuken om de kunst van het pastamaken. Veel van Terenzio's signatuurgerechten zijn een liefdevol eerbetoon aan Leonella's eeuwenoude recepten.

    Na verloop van tijd zette Terenzio de koksmuts op, en leende hij zijn expertise aan tal van fine-dining etablissementen. Maar het was de opstart van Mama's Ravioli, een avontuur dat hij samen met zijn vrouw begon, dat echt zijn passie ving.

    Ze gaan voor écht en authentiek: verse producten van onze lokale Nederlandse markten, gecombineerd met top-Italiaanse ingrediënten.

    Bij Mama’s Ravioli maken we elk gerecht met liefde en precisie. Met chef Terenzio maak je met elke hap een culinair reisje, van de Italiaanse kust tot aan onze bruisende Nederlandse markten.

    Geen beoordeling

    Deze workshop heeft nog geen beoordelingen. Reserveer hier je plaats en deel je ervaring.

    € 69

    per persoon
    Aanbod